Familie / Parterapi

Behandlingsområder

 

Familie- og parterapi

Familie- eller parterapi kan være en mulighed, hvis man føler sig fanget i nogle uheldige mønstre i samspillet med sin partner eller sine børn. Det kan være et parforhold, der er kørt fast i et uheldigt mønster, uenigheder omkring børneopdragelse, seksuelle problemstillinger eller andet, der ikke umiddelbart kan løses af parret selv. I forhold til barnet kan det handle om problemer med at sætte grænser eller bekymring omkring barnets trivsel.

I par- og familiesamtalerne afdækker vi sammen de forventninger, familien/parret har til hinanden og ser på hvilke ressourcer, der kan bane vejen for et mere konstruktivt samspil. Vores arbejde har hele tiden relationen mellem parret eller barnet og den/de voksne som omdrejningspunkt. Målet med terapien er ikke at afdække, hvem der er årsag til problemerne, men derimod at fokusere på løsninger. Derfor arbejder vi med et fokus på de specifikke situationer, hvor der er brug for en positiv forandring, og vi udtænker i fællesskab nogle nye handlemuligheder, der kan afprøves.

En positiv ændring i en familie opleves primært ved, at der handles og kommunikeres anderledes. Vores erfaring er derfor, at det ikke altid er nok at tale tingene igennem, men at der også skal opøves nye færdigheder og handlemønstre. Dette indebærer, at I vil opleve at få konkrete hjemmeopgaver mellem sessionerne, der vil danne udgangspunkt for den efterfølgende session.

Nyheder

Læs alle nyheder


Psykologerne afd. City - Løngangstræde 37b 3. sal - 1468 København K - tlf. 28 700 900 - 23 82 96 00