Konfliktløsning

.: Konfliktløsning:

Kursus i Ledelse og Konflikthåndtering

Konflikter i arbejdslivet
 Arbejdspladser er sociale steder med liv og dynamik. Man skal ikke nødvendigvis undgå konflikter, men man skal sikre sig at eventuelle konflikter giver god energi og gode forandringer frem for at dræne energi og skabe stilstand.

Målgruppe: Tillidsrepræsentanter, ledere og andre med behov for at kunne håndtere uenigheder, svære samtaler, sygefraværssamtaler og kritiske situationer.

Konflikter er uundgåelige og det de, fordi vi er forskellige. Vi oplever forskelligt, vi forstår forskelligt, vi ser og hører på forskellig vis. Med andre ord er en arbejdsplads en arena for mulige misforståelser og gnidninger mellem mennesker. En virksomhed har behov for forskellighed for at vokse og tilpasse sig den foranderlige omverden. Samtidigt er der et behov for at kontrollere, at forskelligheden ikke leder til magtkampe, beskidt kontorpolitik og sabotage af arbejde, projekter og kollegaer / ledere.

Eksempel på 2 moduler af en dags varighed hver:
(Kurset kan desuden skræddersys ud fra individuelle behov).

Modul 1:
Ledelse, kommunikation og rolleafklaring.
½ times oplæg om grundlæggende ledelse, god kommunikation og ’rollebegrebet’. 
Gruppearbejde omkring kommunikation i det daglige, hvad er godt, hvad virker, hvad kan vi forbedre, hvad vil vi have mere af, hvad kan jeg selv gøre, hvad kan vi gøre – gode råd til hinanden. Hvad aftaler vi mere konkret? Rolleafklaring, hvem gør hvad, hvornår, hvordan og – hvordan er kommandoveje, kommandoregler og beslutningsstruktur? Hjemmearbejde: Nævn 3 konkrete situationer hvor du, dine kollegaer og dine medarbejdere har udført god ledelse.

 

Modul 2:
Ledelse og konflikthåndtering
½ times oplæg om de næsten uundgåelige konflikter i arbejdslivet. Her kommer vi ind på konflikttrappen og ikke-voldelig kommunikation. 
Via kommunikationsværktøj trænes deltagerne i at håndtere og løse konflikter mellem: a)medarbejdere b) ledere og medarbejdere c) mellem ledere d) mellem kunder og medarbejdere.
Hvad gør vi godt, hvad virker, hvad kan vi gøre mere af? Hjemmearbejde: øvelser i at bruge systemet i 3 – 4 sessioner, som udvælges efter devisen: Aktuelle, hyppige, enkle og betydningsfulde. Hvorfor hjemmearbejde når vi ikke ses igen?

For yderligere information om kurset: Kontakt Psykologerne Frederiksberg på 28 700 900 eller pr. mail til kaare@psykologerne-frederiksberg.dk

Nyheder

Tanke Timeout


Thomas Markersen er i øjeblikket aktuel med sin visualiserings cd - Tanke Timeout. Kan hentes på iTunes tryk herLæs alle nyheder


Psykologerne afd. City - Løngangstræde 37b 3. sal - 1468 København K - tlf. 28 700 900 - 23 82 96 00