Følelseshåndtering

.: Kursus i følelseshåndtering :.

 

Kender du det, at du har svært ved at håndtere dine følelser?

  1. At du let bliver vred og har svært ved at kontrollere vrede?
  2. At du bliver ked af det uden grund og har svært ved at blive glad igen?
  3. At du føler angst som forhindrer dig i at kaste dig ud i nye ting?

Vores grundlæggende følelser er med til at styre vores oplevelse af os selv, og den måde vi handler på; hvornår vi f.eks. nærmer os andre, og hvornår vi trækker os væk. Det er derfor vigtigt, at vi forstår vores egne følelsesmæssige reaktioner og ved, hvordan vi kan kontrollere dem. Hvis vi håndterer vores følelser hensigtsmæssigt, kan det være en støtte. Omvendt kan dårlig håndtering af følelser skabe afstand, frustration og ensomhed.

Hvad handler kurset om?

Kurset er et tilbud om indføring i følelser, som forestås af to psykologer. Deltagerne vil få indblik i de grundlæggende følelser: glæde, frygt, overraskelse, skam, vrede, afsky, interesse og sorg. Deltagerne vil udvikle deres forståelse for egne følelsesmæssige reaktioner og blive bedre i stand til at håndtere følelserne i forskellige situationer.

Der deltager ca. 6 personer på holdet, og det er de samme under hele forløbet. Deltagerne mødes en gang om ugen i 2 sessioner à 45 minutter med en pause. Forløbet varer 8 uger.

Hvem henvender tilbuddet sig til?

Tilbuddet henvender sig til alle, der har svært ved at kende eller håndtere deres følelser eller som har en interesse i at lære sig selv at kende gennem et bedre indblik i deres følelser.

Hvordan arbejdes der på kurset?

Hvert enkelt møde indeholder først undervisning om en af de 8 grundlæggende følelser. Dernæst vil deltagerne blive opfordret til at berette om egne oplevelser af den grundlæggende følelse, som er blevet gennemgået. Gruppeledernes rolle vil være at lede samtalerne ved at stille spørgsmål og søge at inspirere den enkeltes egen forståelse og håndtering af sine følelser.

Hvad indebærer det? `

Du skal kunne deltage i en ugentlig gruppesamtale (8 i alt). Gruppesamtalerne foregår om aftenen i vores lokaler på Løngangsstræde 37B. Udover deltagelse i gruppesamtalerne vil du blive bedt om at besvare nogle spørgeskemaer om følelseshåndtering før og efter forløbet. Information fra spørgeskemaer vil hjælpe dig til at se resultatet af kurset og hjælpe os til at gøre det bedre.

Hvordan kommer jeg med?

Du kan henvende dig til Psykologerne Frederiksberg 28 700 900 eller til Elna Strøm på tlf. 30 54 25 06 eller pr. mail til elna@psykologerne-frederiksberg.dk Der aftales siden en forsamtale, hvor det bliver mulighed for dig at afklare, hvorvidt kurset stemmer overens med sine forventninger. Efter forsamtalen vil du modtage et brev fra psykologerne, hvor de fortæller om tidspunkt for, hvornår kurset starter.

Nyheder

Tanke Timeout


Thomas Markersen er i øjeblikket aktuel med sin visualiserings cd - Tanke Timeout. Kan hentes på iTunes tryk herLæs alle nyheder


Psykologerne afd. City - Løngangstræde 37b 3. sal - 1468 København K - tlf. 28 700 900 - 23 82 96 00